16 December, 2012

DAP KIASU CHAUVINIS MENUNJUK TARING

Bagi yang waras, beliau adalah seorang yang biadap dan kurang ajar, 
tetapi bagi Pas....(?)


1. Kongress DAP baru saja berlangsung. Seperti yang dijangkakan, ianya akan memperlihatkan 'warna'nya yang sebenar. Tidak hairanlah apabila parti kiasu chauvinist itu ingin mendapatkan lebih untuk mereka sambil menafikan hak orang lain. Sebagaimana dengan Pas yang sentiasa menghalalkan apa yang mereka dapat dan kehendaki serta mengharamkan apa yang UMNO dapat dan kehendaki, DAP juga demikian. Apa saja yang mereka kehendaki dan perjuangkan untuk bangsa mereka tidak mengapa, namun bila UMNO bersuara tentang hak bangsa Melayu maka mereka akan terus melabelkan UMNO sebagai rasis.

2. Lim Guan Eng mahukan DAP diperuntukkan lebih kerusi dalam PRU akan datang, sekurang-kurangnya 3 kerusi Parlimen dan 10 DUN di Semenanjung. Maka Pas dan PKR mesti mengalah konon atas dasar semangat kepercayaan. Tidak banyak beza antara DAP ini dengan zionis? Mereka sentiasa mahukan lagi dan lagi.....Kita cuma mampu melihat Melayu PKR dan Pas diperbodohkan atau memang sebenarnya bodoh sejak azali.

3. Dalam isu pengusaha saloon di Kelantan yang disaman oleh PBT dimana pekerja wanita bukan Islam  memberikan khidmat kepada lelaki bukan Islam juga, Pas diberikan amaran keras oleh Karpal Singh supaya menarik balik tindakan tersebut. (Klik Sini).  Maknanya, jika hudud Pas dijalankan di Kelantan ianya hanya untuk orang Islam sahaja. Tidak akan ada kesamaan hukuman kepada rakyat kerana perbezaan agama. Jikalau ramai orang Islam Kelantan melakukan jenayah mencuri maka kita akan saksikan ramai orang yang kudung tangannya sedangkan tidak demikian kepada orang bukan Islam.

4. Karpal Singh mengaskan tetap mahukan Anu arr jadi PM jika Pakatan Pembangkang menang PRU nanti.. Itu bagi mematikan hasrat penyokong Pas yang mahukan Hj. Hadi jadi PM sebagaimana suara penyokong Pas dalam muktamar Pas baru-baru ini. Nampaknya DAP tetap tidak akan memberikan peluang kepada Pas mengisi mana-mana ruang sesuai dengan fungsi Pas sebagai parti 'pencacai' dalam Pakatan Pembangkang. DAP tetap tidak akan biarkan Pas mendapat lebih kuasa kerana bencikan perjuangan Islam. Tentu kita tidak lupa kata-kata karpal Singh, langkah mayat saya dulu jika Pas hendak tegakkan negara Islam. Nampaknya usaha Pas mentarbiah DAP hanyalah 'mimpi basah' NIk Aziz sahaja.

5. Kita juga ragu-ragu akan kejujuran Karpal yang pernah mencerca Anu arr kerana terlibat dalam skandal 'main jubur' ketika Anu arr masih jadi TPM. Karpal lah antara yang lantang bersuara supaya Anu arr dikenakan tindakan bahkan pernah juga Karpal menyarankan supaya Anu arr mesti bertaubat. Nampaknya sudah sampai masanya untuk Karpa Singh pula bertaubat kerana semakin lama lidahnya semakin bergulung-gulung.

6. Jika para pemimpin dan ahli Pas masih waras, tidak terlewat bagi mereka untuk membuat keputusan yang baik untuk bangsa dan negara iaitu kembali bersatu bersama UMNO dan memperjuangkan Islam bersama-sama. Kerana hanya UMNOlah yang konsisten dan bersungguh-sungguh memperjuangkan Islam bukan hanya dengan kata-kata sebagaimana yang dilakukan oleh Pas selama ini.

7. Para pemimpin Pakatan Pembangkang semuanya sudah berusia dan bahkan hampir-hampir hilang upaya. Tempat mereka harus diganti oleh pemimpin yang lebeh bertenaga bagi memperkuatkan parti. Selagi didalam Pas ada Nik Aziz dan Hj. Hadi, selagi didalam DAP masih ada Lim Kit Siang dan Karpal Singh, selagi itu mereka tidak akan mampu menandingi UMNO yang dipimpin oleh pemimpin yang lebih muda dan bertenaga. Apa yang dapat diharapkan kepada 'otai-otai' itu lagi? Tanaga sudah kurang dan akal fikiran juga semakin lemah berikutan otak yang semakin mengecut.

8. Kata orang sejarah akan sentiasa berulang. Jika ada Si-Kitol dan Raja Mendeliar diabad ini, mereka itu mungkinlah orang Malayu yang ada didalam DAP. Mungkin mereka itu adalah 'Aspan Alias' dan 'Suckmongkol', yang sanggup berkhianat kerana kecewa tidak mendapat kuasa. Namun mereka lupa bahawa mereka telahpun diberikan peluang, bahkan mereka sudah merasa nikmatnya semasa didalam UMNO dulu. Perjuangan apakah yang mereka perjuangkan ini? - Wallahualam!.

No comments:

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...