16 February, 2014

ASPAN ALIAS - SANGGUP TELAN 'KAHAK' ANWAR?
Aspan Alias menulis tentang perselisihan antara Tun Mahathir dengan DS Anwar yang berpanjangan. Dulunya DS Anwar adalah 'penjilat' tegar Tun Mahathir. Apa saja yang Tun M lakukan beliau akan sokong. Ketika itu 'buah badampun tidak terasa pahit'.

Demikian juga bagi Tun M, tiada siapa boleh dan berani menyatakan kesalahan dan keburukan Anwar. Pasti akan disergah kerana Anwar adalah 'kekasih'nya. Kerana itulah juga Anwar bagaikan 'naik kepala'.

Tiada siapa yang dapat nafikan bahawa Anwar adalah bakal penggantinya yang pasti, cuma pada penghujung kisah, Anwar tumbang kerana ada bukti perilakunya yang buruk - disyaki dan terbukti keruntuhan moral dengan perlakuan seks songsang.

Benar mahkamah masih membicarakan kes liwat-2 nya. Bagaimanapun keruntuhan moralnya tidak dapat dinafikan bahkan diakui sendiri oleh beberapa pemimpin pembangkang. Mat Sabu adalah orang yang bertanggungjawab memberikan gelaran 'Al-Juburi' kepada beliau. Masa kan tidak jika ianya tidak benar.

Karpal Sing dengan lebih berani menyeru supaya Anwar bertaubat atas perlakuan songsangnya itu. Bahkan di Parlimen beliau mendakwa ada bukti Anwar meliwat ketika meminta Tun M memecatnya.

Namun inilah hakikat politik, apabila Anwar sudah sehaluan dan menyokong perjuangan DAP dalam Pakatan Pembangkang segala dosa-dosa Anwar terhapus begitu saja.

Penghujung tulisan Aspan Alias menyindir para menteri yang masih menyokong DS Najib yang dianggapnya juga sebagai pengampu. Mungkin Aspan juga terlupa melihat diri sendiri apabila terlalu melihat dan mencari kesalahan orang lain.

Siapakah Aspan Alias sebelum ini? Akhirnya sejarah akan menyaksikan beliau sanggup menelan 'kahak' Anwar..... Baca Sini                                                        http://pru13n9.blogspot.com/2012/06/aspan-kain-buruk-yang-dibaruakan-oleh.html


1 comment:

CEO_Siber said...


Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

LIHAT BUKTI DI SINI
LIHAT BUKTI DI SINI

'Please Note'

- Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

- Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

- Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

- UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

- UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

- UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...