20 July, 2015

KAH! KAH! KAH! HIKAYAT NEGERI TANAH MELAYUSIA

Kah! kah! kah! (Gelak bodoh ala Tukar Tiub aka Hishamuddin Rais)

Akhirnya Rafizi berdalih dan kata fitnahnya terhadap DS Rosmah Mansor tentang isu cincin 24 juta hanyalah gurauan semata-mata. Kah! Kah! Kah!...

Cuma kita harap agar janganlah 'Menteri Mamak' pun akan kata segala tuduhannya terhadap DS Najib juga cumalah gurau semata-mata. Kah! Kah! Kah!

Dibawah ini kita 'CnP' hikayat lawak bodoh dari hasil nukilan Tok Awang Selampit dari Portal Blog 'PahangKu'

Kepada sahabat-sahabat cytro yang sudah berpaling arah, eloklah berpaling semula sebelum terlambat dan termalu lebih banyak lagi nanti.


Sahibul hikayat,

Sebermula.... disebuah negara bernama negeri Tanah MelayuSia, diperintah oleh seorang Memanda Menteri yang dari keturunan baik-baik. Akan tetapi Memanda Menteri itu tidak disukai oleh banyak pihak yang iri hati. Banyaklah fitnah yang dilemparkan kepada beliau serta anak dan bininya dari semenjak beliau belum menjadi Memanda Menteri lagi.

Adapun fitnah itu bermacam-maca jugalah adanya. Sehinggakan bini Memanda Menteri dituduh ada memiliki cincin yang permnatanya sebesar telur ayam. Bini Memanda Menteri juga dituduh berbelanja besar membuat sanggul rambut yang bagaikan sarang burung tempua itu adanya.

Arkian, bukanlah setakat itu sahaja fitnah kepada Memanda Menteri dan Memanda Bini adanya, banyaklah lagi fitnah-fitnah yang dilemparkan sesedap mulut mereka jua lah kiranya. Adapun segala macam fitnah itu tidak jua lah dijawab oleh Memanda Menteri kerana beliau asyik berkerja untuk membangunkan negara dan memberi sejahtera rakyatnya.

Adapun fitnah-fitnah itu bukan saja datang dari pihak yang memusuhi beliau adanya. Bahkan datang jua dari juak-juak mantan Timbalan Memanda Menteri yang dihukum kerana menconteng arang ke bontot beberapa orang sahaya adanya.

Adapun sangatlah gundah gulana rasa hati Memanda Menteri itu akhir-akhir ini bersekelian dengan mamak-mamak menteri yang ada kerana Mantan Menteri Mamak juga turut mencerca pentadbiran beliau.

Adapuh mantan Menteri Mamak itu bersama juak-juaknya yang masing-masing sudah tersangatlah tua -bangka sehingga lupa membilang satu, dua dan tiga. Namun kerana seorang dua hulubalang yang tidak puas hati kerana tidak mendapat jadi penjaga pintu khazanah negara... merekalah yang selalu membisikkan ke telinga mantan Menteri Mamak untuk menjatuhkan Memanda Menteri adanya.

Syahadan, soldadu-soldadu maya pun beritulah juga adanya, berpecahlah kepada dua. Satu kekal dengan Memanda Menteri manakala yang satu lagi menjadi pengikut mantan Menteri Mamak jualah adanya.

Adapun sekiranya terjadi perang besar antara kedua pihak itu nanti tidak diketahuilah apa yang akan berlaku kepada seluruh rakyat jelata negeri Tanah MelayuSia ini adanya. Tidak tersembunyilah lagi akan apa yang ada didalam hati kaum bermata sepet itu untuk merampas dan memerintah negeri ini adanya. Khabarnya mereka itu sudah mengumpul duit yang banyak untuk membeli dan memperhambakan orang-orang Melayu negeri ini nanti untuk mencapai cita-cita mereka itu.

Arkian, cukup disini dululah Tok Awang bersurah dan menceriterakan hikayat ini untuk anak cucu.Insyallah Tok Awang akan sambung semula nanti.


Tok Awang Selampit.


4 comments:

Anonymous said...

Kahkahkah...

Mahathir kata tak ada konspirasi terhadap Najib, secara terbuka memang mahu Najib undur...

Kahkahkah...nak siasat konspirasi...konspirasi tak ada...

Anonymous said...

Kahkahkak tak berani siarkan...

Anonymous said...

Blog GOBLOG pencacai Phalawan Bugis pemerintah Tanah Melayu!!!

Nampak bodoh sangat!!

Wahkahkahkahkahkahkah...

bRAVEhEART said...

Anon 6:59,

Kah kah kah...kerana kesian aku publish juga lah komen yg tak berfaedah dari kamu... sekurang2nya orang akan tahu bahawa kamu memang ditahap dan kasta yg paling rendah... kah kah kah...

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...