Suara Anak Pahang - Perlu Baca

01 September, 2012

#MERDEKA55


Bebas merosakkan harta awam dan menganggu ketenteramam awam?

Bebas merusuh dan bahkan menyerang pegawai keselamatan?

Kalau Tok Guru kencing berdiri, 'Achi' akan kencingi Tok Guru..

1. Menjelang merdeka, berbagai perkara berlaku akibat dari provokasi pihak pembangkang yang tujuannya hanya untuk meraih undi dalam PRU akan datang. Golongan yang jadi sasaran mereka adalah generasi muda yang semangat berontaknya berkobar-kobar namun masih hijau dalam tipu muslihat politik.

2. Pemimpin-pemimpin pembangkang juga tidak kurangnya dalam mengeluarkan kenyataan termasuk yang sensitif berkaitan hubungan kaum maupun agama. Mereka sudah tidak lagi peduli dan menghormati agama dan adat resam kaum-kaum lain, nampaknya 'politik binatang' sudah tidak dipedulikan dan matlamat menghalalkan cara.

3. Wajarkah dalam kita menyambut #Merdeka55 kemerdekaan itu dicemari dengan tunjuk perasaan? Wajarkah bendera 'Jalur Gemilang' dipermainkan dan ingin diubah sesuka hati? Wajarkah slogan Merdeka Ke2 dibawa seolah-olah kita masih belum merdeka? Yang belum merdeka adalah fikiran puak-puak pembangkang yang sanggup mengadaikan maruah bangsa dan keamanan negara kerana cita-cita politik peribadi mereka sendiri.

4. Seorang sahabat pembaca yang tidak ingin dikenali mengirimkan emel untuk dikongsikan bersama-sama:


PERISTIWA KEMERDEKAAN - HARUS DIMENGERTIKAN UNTUK MENJAMIN KEMAKMURAN NEGARA
Oleh: Olexs

Peristiwa Kemerdekaan Pada Kali ini harus dimengertikan utk menjamin kemakmuran negara.. Mereka2 yang kurang menghayati dan cuba menimbulkan huru hara perlu menghayati beberapa perkara ini sbg teladan masa hadapan..

1. Peristiwa 13 Mei 1969 merupakan contoh terbaik di samping pembebasan Gua Musang oleh Tentera MPAJA pada Perang Dunia Ke 2 yang menegaskan bahawa mereka baru sahaja Merdeka dari Jepun dan menganggap Malaya adalah sebahagian dari Tanah Besar China.

2. Usul Ketua Pembangkang di dalam Sidang Penggal Pertama Parlimen pada Mei 2008 yang mahu perkataan Melayu dibuang dari Perlembagaan Persekututan merupakan usaha terancang dan halus untuk memungkiri Kontrak Sosial dan secara sistematik menghapuskan dan bersifat anti Islam, Melayu & Institusi BeRaja.

3. Tuntutan-tuntutan Su Qiu, Dong Zhong, Hindraf, SUARAM, Bersih dan lain-lain NGO pro pembangkang yang ditaja oleh dana-dana zionis antarabangsa merupakan contoh yang amat jelas untuk merubah struktur sosial dan asas kenegaraan Malaysia secara terancang dan sistematik untuk menuju sebuah kerajaan republik baru di masa hadapan.

4. Sikap hipokrit dan munafik pimpinan PAS yang menyebarluaskan di dalam usrah-usarah di peringkat Institusi Pengajian Tinggi di kalangan mahasiswa bahawa Perlembagaan Malaysia adalah perlembagaan penjajah dan perlu ditentang amat bertentangan dengan Persetujuan Konvesyen Rakyat & Buku Jingga di samping kenyataan-kenyataan pimpinan mereka kepada Rakyat bahawa mereka menjunjung tinggi Perlembagaan Negara.
* Renung-renungkanlah…

5. Siri-siri Demonstrasi Bersih & Hindraf tidak menggambarkan Janji Ditepati sebagaimana yang telah termaktub di dalam 5 Prinsip Rukunegara.

6. Kebiadapan beberapa ahli Parlimen dan pimpinan pakatan pembangakang terhadap Bendera Negara, Institutsi Sultan dan Bangsa Melayu merupakan contoh yang amat biadap dan pada akhirnya dimanifestasikan di dalam Himpunan Janji Bersih Merdeka malam 30 Ogos 2012.1 comment:

Anonymous said...

CUBA KORANG CARI MAKNA PAS DALAM BAHASA CROTIA KEDALAM BAHASA ENGLISH.GUNA TRANSLATE GOOGLE.
KLU BELUM DAPAT LAGI,BIAR SAYA TRANSLATEKAN...PAS=ANJING(TAK CAYA CUBA TRY TEST CARI).TAK HERAN LA KALAU .......PENGIKUT2NYA PERANGAI SERUPA

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...