02 June, 2013

HANYA ZAHID BUKAN 'ROTI KOSONG' ?
1. Anu arr yang memulakan gerakan untuk merampas kuasa dari kerajaan. Berbagai cara dilakukannya. banyak pihak yang diheret bersama untuk merealisasikan impiannya. Parti politik Pas dan DAP serta NGO. Bermacam janji ditabur tapi tak satupun yang ditepati.

2. DAP yang bersama mereka pasti sedar bahawa impian Anu arr itu juga sukar untuk direalisasikan. Namun kenapa tidak menangguk diair yang keruh? Kerana itulah DAP ikut serta. Pasti mereka ada agenda tersendiri. Sama ada bersama atau tanpa Anu arr mereka sudah menanam harapan untuk mendapatkannya. 

3. Untuk mencapai impian Anu arr, beliau sanggup bertolak-ansur bahkan mengadai apa saja. Bahkan sanggup berjanji untuk menjadi PM selama 2 tahun sahaja dan kemudiannya akan serahkan kuasa kepada LGE. Ini yang membuatkan DAP bermati-matian menyokong Anu arr dalam PRU lalu.

4. Anu arr sudah mencipta gelombang bantahan rakyat terhadap kerajaan. DAP mulanya hanya mengikut bersama, namun apabila sudah melihat peluang itu ada maka mereka keluar dari gelombang dan bentuk arus sendiri untuk memiliki kuasa. Kini, sama ada Anu arr akan bersama mereka atau tidak, mereka akan tetap kuasai arus itu.

5. Negara, yang dahulunya melihat Anu arr sebagai pencetus masalah kini harus melihat DAP sebagai pembawa masalah. Rasis dan chauvinist ini punyai kewangan yang kukuh dan menguasainya tidak mustahil menggunakannya untuk merampas kuasa politik dari orang Melayu yang majoriti populasi.

6. Sikap pemimpin yang terlalu berlembut dan bertolak-ansur dengan kehendak satu kaum sangat mengecewakan rakyat khususnya orang Melayu. Tidak mustahil satu hari orang Melayu juga akan melarikan sokongan mereka kerana terlalu benci dan merasa dianaktirikan, bahkan ada yang menganggap sebagaimana bidalan; kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan.

7. Tun Daim Zainuddin, disokong oleh ramai blogger yang mewakili suara rakyat sudah mula bersuara. Menasihatkan PM supaya 'punahsihat-punahsihat'nya dipecat (Baca Sini, Sini, Sini dan Sini) Demikianlah jika masih yang 'besar' kepala dan menganggap hanya mereka yang betul tanpa ingin mendengar pandangan orang lain. Akibatnya kita tidak mencapai sasaran kerana PM hanya didodoikan agar akan terus percaya dan akhirnya lena.

8. Kesalahan PM terdahulu seakan-akan hendak diulang semula. Malanglah Melayu...malang Malaysia. Jangan salahkan rakyat dan pengikut yang akhirnya akan berpaling arah kerana pemimpin  kerana kecewa. Bukan mustahil pencinta UMNO sendiri akan tinggalkan parti kerana sudah tidak berpuashati. (Baca)

9. Dikala ini, teringat zaman Tun Mahathir; lembut tetapi tegas, keras dan bijaksana, ditakuti dalam masa sama dihormati. Mungkin kita terpaksa menunggu 100 tahun lagi untuk mendapat yang sebegitu, atau kita akan hilang kuasa dan apa yang kita ada dan bangsa Melayu akan jadi sebagaimana di Singapura. 

10. Syabas kepada Datuk Zahid Hamidi kerana sekurang-kurangnya tidak lagi hanya memberi amaran semata-mata. Zaman 'Roti Kosong' sudah berlalu. Beranilah diatas kebenaran dalam memikul tanggungjawab yang rakyat amanahkan. Jangan lagi ada yang menjulang keris kemudian momohon maaf kerana itu sedangkan orang lain menjulang tombak dan lembing tanpa memohon maaf kepada kita. Dahulukan Melayu dan peduli apa mereka mahu kata apa! Kita bukan rasis kerana kita Nasionalis!


1 comment:

Ahmad Azhar said...

sokong dahulukan melayu/bumiputera. ah jib gor jangan terus menyusukan kera di hutan

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...