Suara Anak Pahang - Perlu Baca

22 October, 2010

I'M WITH YOU ROCKY BRU
Saya masih ingat pada zaman Tun masih jadi Pedana Menteri, pada ketika itu UMNO dalam keadaan kritikal dan berpecah dua. Lalu pesaing kepada Tun untuk jawatan Presiden UMNO telah keluar dan menubuhkan sebuah parti baru. Ikut serta adalah beberapa orang menteri termasuklah seorang menteri dari negeri.

Bagi 'mengexpresikan' perasaan dan gelodak jiwanya maka dalam satu ucapan menteri berkenaan telah dengan tegas menyatakan bahawa dia tidak akan berpatah arah, tidak akan berbalik kebelakang maka dia 'membakar jembatan'

Pada satu ketika lain menteri itu telah terhantuk kepalanya pada 'jenang' pintu lalu dia tersedar akan kesilapannya. Akhirnya dia berpatah kembali kebelakang, walaupun dia sudah berpatah arang berkerat rotan! Kali ini, sekali lagi menteri berkenaan ingin menconteng arang kemukanya sendiri. Beliau seakan ingin sekali lagi membakar jembatannya.

Beliau juga seakan mengistaharkan perang kepada blogger(?) atau sekumpulan blogger mengistiharkan perang terhadapnya(?)! Bagaimanapun sudah pasti ada sesuatu yang tersembunyi yang banyak kita tidak ketahui. Kerana itulah apabila menteri itu disentuh mengenai suatu isu, maka beliau bagai cacing kepanasan melompat dan melatah. Jika tidak bersalah kenapa harus takut? Berani kerana benar!

Kata House PK;
....Steady Rocky! We are with you! Ada something special akan berlaku hari ini, apa dianya tu? Kita tungguuu.... (Klik sini)


Kita ada sedikit maklumat tentang apa yang akan berlaku itu tetapi kita tidak boleh mengatasi peraturan. Negara kita ada 'undeng-undeng'! Kita tunggu apa mahkamah kata nanti....kahkahkah. I'm with you Rocky Bru!!1 comment:

airman_1 said...

i am with you, let all the blogger joint hand and go to support pkr kah..kah

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...