02 April, 2012

JIKA LALAI, KITA AKAN JADI SEBAGAIMANA MESIR DAN SYRIA

Kerana pulut santan binasa, kerana bontot badan binasaAda orang yang rela korbankan apa saja demi mencapai matlamatnya, untuk jadi PM dan berkuasa. Baginya dia sudah tidak peduli lagi apa akan jadi kepada bangsa dan negara, bahkan agama sanggup digadaikannya. Ada banyak rahsia yang perlu disembunyikan selama-lamanya dan itu hanya mampu dilakukan jika beliau jadi PM.

Apabila beliau berkuasa sudah tentu kekuasaan itu akan digunakan sepenuhnya untuk membersih segala kekotoran yang dilakukannya sebelum ini. Kala ini beliau sangat bimbang apabila semua yang sebelum ini rapat dengannya sudah berpaling arah. Segala rahsia dan kebenaran tentang dirinya sudah tentu tidak dapat disimpan lagi. Kerana itulah dia harus lakukan satu pukulan terakhir....untung sabut timbul dan untung batu tenggelam.

Apakah masyarakat masih tidak percaya bahawa dia memang meliwat bahkan beliau adalah peliwat bersiri selain dari terlibat dengan banyak skandal seks. Kerana kuasa juga isterinya terus menerus pertahankannya walaupun sebenarnya dia sendiri sudah tidak dapat menahan kerakusan dan kegilaan seks tanpa mengira menerjah dari hadapan mahupun belakang. Dialah orang yang paling lebih tahu mengenai suaminya namun kerana tamakkan kuasa maka mereka rela jadi kumpulan yang dayus.

Sedar atau tidak ada pihak luar yang sedang berusaha bersungguh-sungguh memporak perandakan negara. Kelemahan kerajaan yang ada harus ditunjukkan supaya rakyat marah dan memberontak Kemudian jadilah negara kita sebagaimana negara Syria dan Mesir yang huru hara. Maka negara barat akan datang konon untuk membantu namun sebenarnya bertujuan menjajah kita. Kerana gilakan kuasa, Anu arr rela jadi boneka barat.

Tidakkah kita pelajari dari apayang terjadi dikedua-dua negara yang disebutkan tadi? Konon rakyat memberontak dan menolak kerajaan yang zalim dan tidak baik namun setelah kerajaa itu ditolak barulah mereka sedar keadaan mereka sekarang ini tidakllah lebih baik dari keadaan dahulu malah berlaku huru hara berpanjangan. Apakah ini yang kita mahu?

Agenda Yahudi yang dibantu barat sangat licik. Mereka sangup bersabar lama menunggu peluang dan ketika bahkan mereka juga sanggup melabur wang yang banyak bagi menyokong cita-cita itu. Hanya kita yang mampu menyelamatkan negara kita, masa depan anak dan cucu kita, agama dan bangsa kita. Jika kira asyik berperang sesama kita dan membiarkan orang lain pergunakan kita maka benarlah kita menempah masa depan yang kelam.

Jika kita mampu memperkasakan dan memperkukuhkan kerajaan yang ada sudah pasti anasir-anasir jahat itu akan merasa kecewa. Kerajaan harus terus dipertahankan. Untuk itu bersamalah kita pastikan bahawa dalam PRU ayang tidak lama lagi ini BN akan mempu terus menang dan berkuasa bahkan mengembalikan suara 2/3 di dewan parlimen.

Baca pandangan Tun Dr. Mahathir mengenai kuasa asing ini yang telah berjaya menumbangkan Mesir:

Dari blog TDM:

PEPERANGAN MESIR MELAWAN NGO

1. Baru-baru ini pemerintah Mesir telah menangkap lebih daripada 10 rakyat Amerika Syarikat.

2. Siapakah mereka ini?
3. Mereka, mengikut laporan dalam sebuah majalah Amerika, Newsweek, adalah ahli beberapa NGO dari Amerika yang terlibat kononnya untuk membawa demokrasi kepada Mesir. Diantara mereka adalah NDI (National Democratic Institute), IRI (International Republican Institute) dan Freedom House. Semua mereka mengikut Newsweek “receive U.S. Government funding”.
4. Laporan yang sama berkata dalam keluarannya pada Februari 13, “But storming NGO’s, interrogating U.S. citizens, and banning them from leaving the country has strained U.S-Egypt relations and threatened the sacrosanct $1.3 billion in military aid from the U.S.” (Menggeledah NGO, menyoal rakyat Amerika, dan melarang mereka keluar dari Mesir telah menegangkan hubungan Amerika dengan Mesir dan menggugat bantuan $1.3 billion untuk tentera (Mesir) dari Amerika.)

5. Semasa Mubarak Amerika dilarang membiayai NGO Mesir yang tidak berdaftar melalui badan-badan bantuan kewangan Kerajaan Amerika seperti Bureau of Democracy, Human Rights and Labour. Sekarang agensi-agensi Kerajaan Amerika memula semula membiayai badan NGO yang tidak berdaftar.
6. (However, following the uprising that toppled Mubarak, U.S. AID once again began distributing funds to unregistered NGOs in an effort to be part of Egypt’s democratic future – Newsweek Feb. 13)
7. Campurtangan Amerika Syarikat dalam gerakan untuk menjatuhkan Kerajaan negara-negara yang tidak sebulu dengannya amatlah jelas. Sudah tentu di Malaysia juga pembiayaan badan-badan NGO dilakukan untuk menjayakan “Regime Change” (Pertukaran Pemerintah).
8. Bahawa Amerika menyokong Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia adalah jelas dari laporan akhbar dan majalah mereka. Apa yang sedang dilakukan oleh Amerika Syarikat di Negara Arab sudah tentu dilakukan juga di Malaysia. NGO-NGO yang sedang menghasut dan memburukkan Kerajaan supaya Anwar Ibrahim dapat menjadi Perdana Menteri tentu sekali mendapat bantuan kewangan dan media Amerika. Mereka kononnya tidak puas hati dengan dasar Kerajaan berkenaan hak asasi manusia termasuk seksualiti bebas (menghalalkan zina, perkahwinan sejenis, menghapuskan institusi perkahwinan dan kekeluargaan dan liwat). Sebenarnya tujuan mereka ialah untuk menjayakan hasrat Amerika Syarikat untuk melakukan regime change supaya Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat. Sudah tentu setelah Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia, tuntutan NGO-NGO berkenaan akan dihalalkan. Sebagai penyokong kuat Israel, Amerika Syarikat tetap akan memujuk Anwar supaya mengadakan hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu.
9. Malaysia merdeka. Tetapi apabila kuasa asing dapat menukar Kerajaan Malaysia dengan pelbagai cara yang haram, apakah Malaysia akan terus merdeka?
10. Tetapi terpulanglah kepada rakyat Malaysia. Jika mereka suka Malaysia menjadi alat Amerika Syarikat (penyokong kuat Israel) sokonglah puak yang menerima bantuan dan sokongan Amerika Syarikat.
11. Tetapi jika kita ingin betul-betul merdeka, tidak dikongkong oleh Amerika Syarikat dan sekutunya, tolaklah mereka yang sanggup diperalatkan oleh Amerika Syarikat untuk menukar Kerajaan.

No comments:

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...