29 August, 2009

PEMEGANG KUNCI SYURGA: KONSPIRASI POLITIK
Dalam politik peringkat tinggi segalanya serba mungkin, segalanya penuh dengan konspirasi. Justru yang sering kita lihat dan dengar tidaklah sepertimana apa yang sebenarnya berlaku, ada hitam disebalik putihnya. Banyak yang kita tidak mungkin fahmi dan sukar untuk diakui. Kepentingan politik boleh mengatasi segalanya dan yang berlaku adalah tukar-ganti dan jual-beli kuasa diantara mereka.Konspirasi 1: Anwar mahu divert bila tiba 3 september nanti

Konspirasi 2: Rohaizat jadi kambing hitam

Konspirasi 3: Isu bogel Eli

Konspirasi 4: Kepala lembu, kepala babi dan Khairy

Dan banyak lagi yang tidak mungkin diperkatakan semuanya disini. Termasuk bagaimana sekumpulan orang yang sanggup berbaring diatas jalan di Kuala Kangsar tidak lama dulu bagi menghalang perjalanan Sultan Perak untuk mengumumkan pertabalan Menteri Besar Perak dan sebagainya. Segalanya menuntut penjelasan dan pentafsiran. Namun, tanpa disedari, bahawa kita adalah hanya buah-buah catur dalam permainan politik yang besar. Jadi benteng pertahanan dan dikorbankan...begitu saja.

Akhir sekali bacalah komen seorang rakan disebuah blog;

August 29, 2009 5:29 AM
Blogger Semerah said...

Ini sumbangan PR yang terdiri dari DAP, PAS & PKR di Perak.
FAKTA !!!
SEJAUH MANAKAH KEADILAN/KETELUSAN POLISI PEMBERIAN GERAN TANAH '999' TAHUN KERAJAAN PAKATAN DAP/PKR/PAS DI PERAK?

Kampung Baru - 55,233
Kampung Tersusun - 73,703

128,936 geran tanah
________________________

Melayu = 27.66% (35,663 geran)
Cina = 57.49% (74,125 geran)
India = 14.85% (19,146 geran)
________________________

>>> Justeru itu, dimanakah yang dikatakan kesamarataan, keterbukaan dan keadilan untuk semua yang diwar-warkan oleh pakatan pembangkang ini??

Sumber : Blog Datuk Mohd Hafarizam Bin Harun ( Penasihat Undang-Undang UMNO Malaysia )

2 comments:

YANG GAMBI said...

Baguslah tu, janji dapat mengalahkan UMNO dan Melayu tumbang, aku berkuasa macam boneka.... Inilah bangsatnya Melayu bacul yang PAS perjuangakan....

SSS said...

Tuan,

Maafkan kami kerana membuat jemputan kepada Tuan secara am seperti dibawah:-

Yang berbahagia Dato/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Dengan segala hormatnya kami memaklumkan bahawa kami akan melancarkan portal “Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)” di

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Kami menjemput anda untuk melayari laman web tersebut selepas Sambutan Merdeka 12tengahmalam pada 31 Ogos 2009. Anda dipersilakan untuk melayari tab “e-patriot”

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/)

di mana kami telahpun menyenaraikan laman citra anda di bawah senarai “e-patriot” (“Patriots displaying SSS Logo”). Kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami yang tidak terhingga di atas sokongan anda terhadap Kempen SSS ini apabila anda telah mempamirkan logo SSS di laman citra anda. Terima kasih di atas sokongan berterusan anda terhadap Kempen SSS ini.

______________________

It is our honor to inform you that we will be launching "Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)" portal at

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com

Please visit the website after the 12midnite Merdeka celebration on 31 August 2009 and check out the "e-patriot" tab

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/).

We have listed your blog site under the "e-patriot" list (Patriots displaying SSS Logo). We wish to record our utmost appreciation for your support toward SSS campaign by displaying SSS logo at your blog site. Thank you for your continuous support toward the SSS campaign.


Terima kasih.

Satu Sekolah Untuk Semua

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...