Suara Anak Pahang - Perlu Baca

27 January, 2013

NIK AZIZ JUGA PATUT DIPECAT

Kenapakah Nik Aziz yang bukan saja mengiringi DS Najib, 
bahkan memakai baju berlogo 1Malaysia tidak dipecat?


1. Terkini, Nasharuddin Mat Isa, bekas Timbalan Presiden Pas telah dipecat dari keahliannya dalam Majlis Syura Pas. Bagaimanapun ini bukanlah berita yang mengejutkan kerana sebelum ini banyak pihak sudah menduga perkara demikian akan terjadi kepadanaya gara-gara menyertai rombongan mengiringi Perdana Menteri DS Najib ke Gaza. (Klik Sini)

2. Dendam dan amarah para pemimpin Pas terhadapnya sudah tidak dapat dibendung lagi. Sebelum ini Nasharuddin adalah antara yang lantang bersuara mengenai layanan istimewa kepada DAP oleh Pas dalam beberapa isu kontroversi. Pemimpin DAP sendiri sejak dahulu sudah berusaha supaya Nasharuddin dipecat agar tidak menghalang sebarang usaha DAP menguasai Pas.

3. Pemecatan ini juga khabarnya mendapat sokongan kuat dan restu dari Anu arr AL-Juburi yang cemburui Nasharuddin kerana mengiringi DS Najib ke Gaza. Seperti biasa, Nik Aziz meskipun Mursidul Am Pas namun tidak berdaya untuk mengingkari 'titah dan perintah' Anu arr yang disokong kuat oleh DAP Kafir Zimmi.

4. Akhirnya rakyat menyaksikan seorang lagi pemimpin yang memperjuangkan Islam disingkirkan oleh agenda politik Pakatan Pembangkang yang dipengaruhi oleh DAP. Tidak banyak beza antara DAP dengan 'Jewis' dan 'Rejim Zionis'  yang menguasai dan menjadi penentu politik Amerika Syarikat.

5. Jika kesalahan Nasharuddin Mat Isa kerana mengiringi DS Najib ke Gaza dijadikan alasan untuk memecat beliau, kenapa Nik Aziz yang juga pernah mengiringi DS Najib di Pekan tidak lama dahulu tidak dikenakan tindakan yang sama? Apakah didalam Pas juga ada 2 hukuman bagi 2 'kasta' yang berlainan? Jika pengikut Pas masih berakal dan waras, tentu mereka akan menuntut Nik Aziz supaya turut dipecat. 

2 comments:

Anonymous said...

Yang sorang maksum dan buat ape2 pun tak jadi hal. Yang sorang lagi tidak maksum. Silap sikit pasti out you go. Tu lah dia cara demokrasi PAS ala-ala Hitler.

Anonymous said...

sorang maksum, sorang lg anak mek kelesom

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...