Suara Anak Pahang - Perlu Baca

15 February, 2010

AWASI BABI DAN PRODUK BABI

?


BABI - Haram dan menjijikan. 'Mokhtar' ?



Oleh Dr. M. Anjad Khan

Saya mohon kepada semua umat Islam untuk memeriksa terlebih
dahulu bahan-bahan produk yang akan kita beli atau gunakan dan merujuk
dengan daftar E-CODES berikut ini. Jika ditemukan atau ternampak kod-kod berikut
ini dalam kemasan produk, bungkusan makanan ringan juga semua makanan dalam bungkusan yang akan kita beli, maka hendaknya dapat dihindari kerana produk dengan kod-kod tersebut di bawah ini mengandungi
lemak babi.

Seelok eloknya simpan E-Codes berikut didalam wallet atau beg tangan kita utk kemudahan rujukan kita nanti.

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430,
E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474,

E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493,
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

(Sumber)

~ min.sHOGUn



5 comments:

Cheguman... said...

Harap dapat nyatakan sumber berita ini. Adalah bahaya menimbulkan was-was dalam kalanagan ummah.

Terima kasih.

sHOGUn said...

Cheguman,
Klik di-link sumber dimana berita itu dipetik. Terima kasih.

sri mersing said...

gambar adik kat atas tu budak veterinar..hanya ada 1 veterinary skool kat malaysia nih..depa ni la yg diperlukan kalau ada wabak JE atau H1N1..harap gambar tak digunakan utk malukan mereka

sHOGUn said...

Terima kasih sri mersing, jika benarlah demikian kenapakah gadis ini bergambar dengan megahnya. Kita juga ada gambar dimana gadis berkenaan memeluk anak babi dengan gaya dan penuh bangga.

Anonymous said...

Salam, khinzir memang haram. Tapi kalau memegang khinzir masih boleh disertu dengan air tanah dan air biasa untuk disucikan. Agak2 kalau mengaibkan orang ni, yang dikira dosa besar, boleh ke kita cuci dosa kita tu dengan mudah? Pikir2 kan le...

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...