09 January, 2012

ANU ARR TIDAK BERSALAH

9:33 - 9/1 High Court finds Opposition leader Anwar Ibrahim not guilty of sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan - STAR
Mkini.
9.23am: Hakim Mohamad Zabidin, dalam keputusan yang mengejutkan memutuskan Anwar tidak bersalah dan mengarahkan supaya beliau dibebaskan.


Hakim Mohamad Zabidin yang tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya berkata kedua-dua bukti iaitu DNA dan oral-lisan tak boleh sabit kesalahan.
"Selepas meneliti bukti, saya tidak boleh pasti 100 peratus bahawa bukti telah diusik”

"Justeru, mahkamah keberatan menerima bukti sedemikian dari SP1 Saiful."3 comments:

Anonymous said...

Walau apa pun Mahkamah Persekutuan menunggu saudara saiful bagi membuat rayuan dan Anuawar msih belum dapat tidaur lena

Anonymous said...

Anon diateh boleh berjaga malam agar memohon ampun kpd allah ateh kerana ketidak mampuan memikir atas logik akal tentang lebong epul.

Anonymous said...

Perbicaraan yang buang masa dan duit rakyat aja......

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...