Suara Anak Pahang - Perlu Baca

14 January, 2012

PADA LUBANG YANG MANA?...1. Walau mahkamah membebaskan Anu arr dari tuduhan meliwat Saiful, namun kebenaran sudah ternyata bahawa beliau memang melakukannya. Bahkan pula bukanlah kali pertama kerana sebelum ini, dalam kes liwat pertama demikian juga yang terjadi, beliau diakui melakukan namun dibebaskan.

2. Kita lupankan itu kerana mahkamah itu pengadilan dunia, tapi bagaimana mereka yang melakukan kesalahan kemudian berdusta dengan menyalahkan orang lain bagi membuat orang percaya bahawa dialah yang benar. Hj. Anu arr tentu sedari bahawa beliau melakukan sesuatu yang diluar tabii yang kini sudah jadi tabiinya sendiri.

3. Ada persoalan kepada melakukan seks melalui dubur dilarang dalam Islam. Berikut apa yang saya salin dari sebuah laman blog bagi pengetahuan mereka yang suka meliwat dan diliwat untuk jadi pengajaran dan pedoman;


Imam Syafie berkata dari Khuzaimah bin Thabit, “Seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah s.a.w tentang menggauli isteri dari belakang (dari arah dubur). Rasulullah s.a.w menjawab: “Itu halal.” Apabila orang itu hendak pulang, Rasulullah s.a.w memanggilnya dan bertanya: “Apa yang kau tanyakan tadi? Pada lubang mana antara dua lubang itu. Pada lubang yang mana? Pada yang mana? Apakah dari belakang (tapi) farajnya? Itu memang halal, ataukah dari belakang duburnya? Maka itu tidak boleh (haram). Sesungguhnya Allah tidak malu terhadap kebenaran, janganlah menggauli wanita dari duburnya.”

Menurut Ibnu Qayyim, larangan berjimak melalui dubur kerana:1. Tempat terjadinya janin pada rahim dan bukannya dubur, iaitu tempat najis.
2. Isteri tidak dapat haknya menikmati jimak sepenuhnya.
3. Dubur diciptakan oleh Allah bukan untuk disetubuhi.
4. Air mani tidak dapat keluar sepenuhnya.
5. Ia menyakitkan wanita kerana jauh daripada tabiat semula jadi.
6. Mendatangkan fobia kepada pasangan.
7. Merosakkan jiwa kecuali bertaubat.
8. Wajah tidak berseri.
9. Mewarisi kehinaan dan kerendahan diri.
10. Menimbulkan kebencian.

4. Baca lagi di AAKJ.COM (Klik)

No comments:

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...