Suara Anak Pahang - Perlu Baca

03 March, 2011

MALAM GELORA DI KERDAU


Gambar hiasan: 
Tak ada kena mengena dengan yang membontot atau dibontoti1. Seorang 'lelaki', dijangka akan turun ke pentas pada malam ini, di Rumpun Makmur dan Jengka 22. Dulu dia seorang tokoh, kini dia akan membawa 'tokak'nya, serta segala pekung dan nanah. Rakyat dan pengundi akan tipunya.

2. Seorang 'perempuan', dijangka juga akan turun ke pentas pada malam ini, ditempat yang berhampiran. Beliau melihat segala pekung dan 'tokak' tokoh itu. Beliau akan menerangkan kepada rakyat supaya jangan ditipu dan tertipu.

3. Malam ini adalah malam hangat di Kerdau. Sungai Pahang akan bergelora.

1 comment:

karim said...

ruginya sy tdk berada di kerdau pada waktu itu....
walaupun jauh, sy tetap mendoakan agar BN menang bergaya pd 6hb nnt.... amin
tahniah juga pada 'perempuan' yang sememangnya berani membuka dan menerangkan pekung dan tokak si 'lelaki'

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...