19 March, 2011

NAJIB SANGGUP, MUHYIDDIN PUN SANGGUP, KENAPA ANU ARR TIDAK?

Foto dari blog Tukar tiub
(rupanya tukar tiub pun kaki jubur juga)Sewaktu merasmikan Pamiran Serian Sarawak, DS Najib berkata bahawa beliau sanggup memberikan DNA-nya tanpa sebarang kesangsian jika diminta oleh mana-mana pihak. TS Muhyiddin juga sanggup berbuat demikian. Namun kenapakan Anu arr Al-Juburi tidak sanggup lakukan itu? Jika pepatah Melayu ' Berani kerana benar dan takut kerana salah', mungkin ini adalah satu penunjuk bahawa Anu arr memang bersalah.

Bayangkan jika DS Najib yang diminta melakukan itu? Sudah tentu Anu arr akan bertempik seleliling negeri mencanangkan bahawa DS Najib perlu melakukan itu. Namun apabila ianya kena kebatang tubuh dan 'batang'nya sendiri, maka Anu arr yang sudah diakui sebagai peliwat itu berdalih dengan seribu alasan untuk tidak melakukannya. Anu arr adalah binatang politik dan binatang jalang yang terbuang.

1 comment:

Abdullah said...

Wahai penulis-penulis blog, sedarlah segala kegiatan fitnah memfitnah sesama manusia merupakan suatu perbuatan yang amat dimurkai oleh Allah SWT, insaflah sebelum terlambat, kalau nak tulis kerana mencari nafkah melalui penulisan, biarlah hasil yg diterima itu HALAL dan SUCI. WallahuAlam.

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...