05 March, 2011

Tuan Ibrahim Ada Tanah Felda

TV3 dalam berita malam tadi menyiarkan kisah Tuan Ibrahim Tuan Man ada memiliki tanah Felda dengan membelinya atas nama isterinya.

Beliau dilaporkan membeli tanah berkenaan dengan harga RM75K dari seorang peneroka yang terpaksa menjualnya ketika itu kerana kesempitan hidup.

Wah! Pas juga menghalalkan kapitalism didalam kehidupan mereka apabila itu dilakukan oleh pemimpin mereka. Seperti biasa, jika perkara seumpama itu dilakukan oleh pemimpin UMNO sudah tentu hukumnya haram.

Pas, dulu kini dan selamanya tetap 'haramjadah'.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Anonymous said...

tu orang pas yang kena pinjam dengan along melayu tu.

bRAVEhEART said...

memang Pas macam tu, pemberian kerajaan mereka berebut-rebut sebat kemudian dibelakang kerajaan kutuk kerajaan, haramjadah punya Pas

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...