08 February, 2011

KEJINYA ' TENTERA SETAN' PAS - SURAT DARI PAYA MERAH


 Marilah kita sama-sama berdoa: Ya Allah!, Kau hancurkanlah Pas dan Pakatan Rakyat yang bersekutu dengan syaitan itu, sepertima Kau hancurkan tentera-tentera Ahzab, Kau berikanlah kemenangan kepada Islam yang Kau radhai ini, sebagaimana Kau memenangkan para nabi dan ambia.


Saya pernah katakan dulu, yang akan menguru-harakan sesuatu PRK adalah dengan datangnya para penyokong Pas yang di taja oleh parti itu untuk, pertama mempengaruhi pengundi, ke dua mengugut pengundi dan ketiga betindak ganas bagi menakut-nakutkan penduduk.

Pandangan ini adalah berdasarkan pemerhatian saya pada setiap kali PRK yang saya ikuti. Memang Pas ada jentera yang melaksanakan perkara sedemikian. Tidak salah kalau kita labelkan Pas sebagai sebuah parti yang menuju kearah militan kerana sikap ekstrem mereka selama ini.

Dibawah ini adalah cetusan pengalaman seorang penduduk kampong di labis, Kg. Paya Merah dimana penduduknya juga mengundi dalam DUN Tenang dan terlibat dengan mala petaka banjir. Bacalah dan nilaikan sendiri. Pada saya mereka ini adalah antara orang-orang yang khufur. Mereka menghina kerajaan BN dan mencacinya tetapi dalam masa sama mereka berebut-rebut peruntukan dan bantuan yang kerajaan berikan. Memang wajar mereka ini digelar syaitan, sesuai dengan kata-kata pemimpin mereka yang rela dan sanggup bersahabat dengan syaitan sekalipun..

Tanpa Nama said... 
 
salam semua,
saya org Labis dan rumah saya menjadi bilik gerakan bg jentera UMNO Cawangan Labis di Kg Paya Merah dan dibantu oleh UMNO Sekijang. 
Bila kami dpt tahu kg dah naik air dan rumah saya terlibat sama,kami terpaksa hentikan kerja-kerja meraih undi utk pilihanraya.dan masa itu hanya mengharapkan bantuan dr peraih2 undi dr UMNO Bahagian lain.... apa yg berlaku pada malam mengundi di kampung kami ialah: 
1) Puak2 PAS mula membuah kecoh dengan meronda sekitar kg2 kami dr pagi hingga ke tengah malam 
2)menumpang dan memenuhi surau di kg kami.dimana bila Ayah saya sebagai pengerusi surau menghalang mereka dpd tidur didalam surau sbb arahan dpd pekeliling.Ketua kg turut serta pada mlm itu.tp mereka seperti tunggul dan pekak serta buta mata bile diminta keluar dr surau tersebut. 
3) keesokkannye,mereka sengaja parking kereta mereka sehinggakan penuh sepanjang jalan di tepi surau dan didlm kawasan parking.mereka juga menggantung banner mengeji calon BN ... sungguh kurang ajar.alasan mereka ialah supaya berlaku kesesakan dan menyukarkan org kg untuk keluar mengundi dan meyukarkan pergerakan kenderaan2 BN. 
4) bila mana pada petang hari pembuangan undi berlaku,kg kami dilanda banjir besar.dan mangsa2 banjir duduk sementara di dewan serbaguna kg paya merah.dan kawasan Labis juga terputus hubungan dengan mana2 kawasan.maka terdpt beberapa org dr puak PAS yg tak PASS nak kuar dr Labis..dan mereka ini terperangkap dan menumpang disurau paya merah.sedangkan penempatan dibuka di dewan dan balai raya kg. 
Apa yg saya kesalkan bila mana mereka2 ini MENCURI bekalan makanan untuk mangsa banjir. mangsa banjir kali ini ramai kira2 300 org. nasi,lauk pauk, sardin, biskut.air mineral.apabila ini berlaku, mangsa2 banjir ini termasuk saya menjadi marah kerana mereka sanggup mencuri makanan,sedangkan mereka boleh meminta dpd kami.kami bukan zalim seperti mereka. bila kami pergi mengundi mereka menjerit2 memaki hamun kami.bila kami bawa pengundi2 kami, kami dilempar dengan kata2 kesat... 
Alhamdulillah walaupun kami ditimpa musibah seperti ini tp ade hikmahnye.hari nih kite nampak mcm mana keikhlasan pemimpin PAS dlm mentadbir negara...jika mereka ikhlas,kalau kalah pon mereka tetapmembantu..betul tak...????ini keputusan belum keluar muka2 mereka terus dah takde...hahahaha alasan banjir...alhamdulillah Allah tunjukkan siapa yg benar dan siapa yg tidak.
zera yatt zeirahmd@yahoo.com

2 comments:

tungkaran hati.blogspot said...

Saya masih mengharapkan perjuangan PAS seperti dahulu, perjuangan yang jelas untuk diperjuangkan...tetapi kini setelah Nik Aziz menjadi penentu, dasar perjuangan PAS telah tersasar jauh....! juga jauh dihati saya.
Berdirilah PAS dengan bermaruah tanpa PKR dan DAP terutamanya, janganlah diperbodohkan oleh mereka...! kembalilah pada perjuangan asal semoga kita rakyat Malaysia dapat keberkatan daripada perjuangan PAS.
Kembalilah kepada perjuangan asal....sebuah negara Islam yang berdaulat!

bRAVEhEART said...

salam tuan,
saya juga sependapat dengan tuan, dalam soal perjuangan Pas kini jauh tersasar dan tidak lagi perjuangkan apa yang dioperjuangkan dahulu hanya kerana terpaksa bertolak-ansur dengan saudaranya PKR dan DAP, malang sekali bagi Melayu dan Islam di Malaysia bila Pas sudah tidak lagi berjuang kerana Islam...sebenar...

Penafian / Disclaimer

Segala tulisan di dalam blog bERANIKAN hATI ini adalah pandangan dan pendapat bh secara peribadi dan bh tidak sesekali mewakili sesiapa atau mana-mana pihak dan tanpa dipengaruh sesiapa. Sebarang tulisan yang didapati ada persamaan adalah secara kebetulan melainkan dinyatakan merujuk kepada mana-mana artikel tertentu. Sebarang rujukan dalam penulisan di blog ini adalah dari bahan-bahan dan sumber-sumber yang diluluskan undang-undang. Sebarang pertikaian terhadap tulisan di blog ini maka sumber dan rujukan asal akan dirujuk, bh tidak akan dipertanggungjawabkan.

Terima kasih

Dari Mana Datangnya...